Masina baga caldura doar pe la sofer, in dreapta si in spate doar rece, indiferent de setarea temperaturii

Skoda Superb caldura

Salutare colegi ! Am o Skoda Superb II, 2.0 tdi, 140cp, din 2011. Venind sezonul rece am observat ca masina baga caldura doar pe la sofer, in dreapta si in spate doar rece, indiferent de setarea temperaturii. Pe langa asta, nu mai comuta intre parbriz, fata si picioare si baga aer prin toate cele trei guri. Am pus tester-ul iar tipul de acolo mi-a spus ca este probabil sa fie de vina un robinet, un motoras sau caloriferul(eu ma gandesc ca, daca era radiatorul(caloriferul) nu mai incalzea pe partea soferului). Tipul a spus ca toti senzorii sunt ok, inclusiv panoul de clima care da comenzi asa cum trebuie, el inchide si deschide clapetele. Ma poate ajuta cineva, cu o idee, cu cineva ce se pricepe la asa ceva? Multumesc anticipat !!!

14 Raspunsuri

Aceeasi problema o am și eu🙈 pe partea dreapta nu mai baga cald deloc, mulți mi au zis ca ar fi caloriferul infundat

Salutare, o singura soluție ai , schimbarea caloriferul, nu merge cu curățare 😁

Salut! Nu stiu daca a procedat corect mecanicul la care am fost, dar a turnat o jumate de sticla de detartrant in instalatie si... Surpriza... Am aer cald din nou. Se colmatase caloriferul. P. S. A zis ca a facut asta de "1000" de ori.

Sa nu iti corodeze tot pe acolo detratantul ala

Salut. Aceeași problema am avut-o și eu, căldură doar pe partea șoferului. Soluția : înlocuire calorifer. Folosirea unor soluții pentru desfundare nu garantează rezolvarea problemei, poate doar temporar. Caloriferul se schimba foarte ușor, prin zona planșeului pedalier, fără a fi necesara demontarea bordului, iar caloriferul cost circa 300 lei.

Înainte de înlocuirea caloriferului, am folosit o soluție pe care am introdus-o în antigel. Aceasta soluție mi-a desfundat caloriferul pentru circa 1 luna, dar mi-a distrus și termoflotul. Rezultat : termoflot nou, antigel nou, calorifer nou, totul costând peste 1000 lei.

Se pare ca este o problema comuna la acest model de masina. Tot cu asta ma confrunt si eu ! Nicusor Georgescu ne ajuti si pe noi cu o poza unde se afla caloriferul?

Daca nu ai eroare pe motorase este caloriferul 100%. Este o problema comnuna la toata gama vag. Am avut aceeasi problema pe partea dreapta baga rece si pe stanga cald. Caloriferul se poate schimba pe la pedale dar majoritatea mecanicilor o sa iti spuna ca trebuie dat bordul jos. In bucuresti te pot indruma catre cineva care il schimba pe la pedale

Adrian popa
Aceeași problema o am și eu, skoda octavia 2015, în stânga baga cald în dreapta baga rece și în spate baga cald. Unde îmi recomanzi sa merg fără sa îmi dea bordul jos și cât te-a costat toată investiția. Multumesc

Chiar ieri am schimbat caloriferul de caldura îmi baga caldura doar pe partea șoferului in dreapta rece .am schimbat caloriferul si s a rezolvat 🙏

Sorin
Salut! Un contact din București pentru înlocuirea caloriferul la un Passat B 6?

De asta se recomanda inlocuirea antigelului la 2 ani. Merge si la 3 ani dar cati o fac? Multi mergeti cu masina si 7 ani cu acelasi antigel.

La mine baga în dreapta și nu baga la sofer😄😄😄

Tot caloriferu e

Aceeași problema o am și eu al skoda octavia 2015, 1.6 diesel. Baga căldură pe partea stânga și în spate iar pe dreapta baga rece, unde îmi recomandați sa merg sa schimb caloriferul fără sa fiu nevoit sa dau bordul jos.
Eduard
Cum ai rezolvat problema.?ca și eu am aceeași defectiune.
am schimbat caloriferu si aceeasi problema la sofer da cald in rest rece:(
Adauga Raspuns