Intenționez sa cumpăr o Fabia combi noua și as aprecia mult un feedback

Skoda Fabia pareri si sfaturi
4 Raspunsuri

Salut. Am fabia 2017 varianta SMART motor 999 , 75 cp cu aspiratie normala. Recomand varianta cu turbina. Eu am dat aproximativ 13000 €, pentru varianta tsi ar fi trebuit sa mai pun inca 2000€.

Varianta care o am e ok la drum intins sau oras, se comporta fff bine, problema e cand vrei sa faci o depasire in rampa...nu vrea ...In rest nu am ce sa reprosez am 50.000 km si nu am probleme.

Am uitat sa zic...eu am avut inainte de asta fabia varianta elegance 1.4 ,16 v, 101 cp. La care daca ii calcai acceleratia iti fugea de sub fund indiferent daca erai in rampa sau nu. E posibil sa fi avut eu asteptari mai mari de la masina noua.

Fabia a fost si este in continuare o masina extraordinara. Este un model f bine vandut la nivel European si chiar mondial.

Fabia 1 a fost votata si aleasa in 2016 ca fiind cea mai fiabila si cea mai buna masina Europeana a tuturor timpurilor (pret-calitate, fiabilitate, cost reparatii service si intretinere, etc).

Fabia 3 nu este cel mai reusit exemplar din punct de vedere mecanic si ma refer la sistem electric, suspensie si nu gasim motoare la fel de fiabile ca la modelele predecesoare. Nu absolut motorului de 1.2 litri benzina. Aici piata de consumerism dicteaza, motiv pentru care se face rabat la calitatea pieselor pe termen lung.

Acum serios cine crede ca un model Fabia 3 o sa mai tina si va fi perfect functionala dupa 20 de ani asa cum este Fabia 1? Am una din 2001 cu care fac zilnic cel putin 100 de km/zi (naveta servici in special), si este intr-o stare functionala f buna. De tinut cont urmatoarele la Fabia 3, motoare aspirate intretinere putin mai mica, motoare turbo intretinere usor mai mare si durata lor de viata 250-300mii km.

Eu as astepta totusi modelul Fabia 4, care va avea generatie mai buna si noua de motoare, protectie pasageri in caz de accident de 5 stele si o gramada de gadgeturi si optionale chiar in modelel standatd de baza incluse. Numai bine.

Deși e normal și instinctiv ca orice posesor de autoturism să-și laude/promoveze propria mașină, informațiile tale sunt nițel eronate... Deși este adevărat că Škoda Fabia a fost votată (de către publicația „What Car ?”) drept mașina anului, a fost votată în 2015, nu în 2016 și a fost vorba despre modelul 1.2 TSI 90 SE, motorul pe care tu îl detești... În 2016, același model a fost votat, însă la a categoria „Family Car”... Însă în nici un caz Fabia I...

Deși tu nu crezi că o Fabia model mai nou ține 20 de ani, te informezi că dețin modelul Škoda Fabia Ambiente, 1,3 HTP deja de 13 ani și nu am schimbat la ea decât o bobină de inducție din cele trei...

Atât, în 13 ani... Am mai schimbat cureaua de ventilator, întinzătorul și rola pe la 90.000 km, deoarece am auzit eu că ar fi bine s-o fac, deși cei de la Škoda mi-au zis că sunt în stare perfectă, dar le-am schimbat oricum, dacă tot le-am cumpărat... Și eu fac km cu ea, că nu stă doar în garaj, are deja 123.000 km... Ideea e cum o exploatezi, nu trecerea timpului... Numai bine...

Adauga Raspuns