Băbuța mea a inceput sa manance ulei mult. Ce sa fac, sa-i fac motorul sau sa caut sa-i cumpăr altul?

Skoda Octavia ulei motor

Vin și eu cu o problema destul de majora zic eu!
Băbuța asta a mea a cam început sa îmbătrânească și nu prea mai vrea sa facă treaba!
Ideea e ca nu ma îndur de ea!
Așa ca hai sa va spun și eu despre ce e vb.
In principiu, îmi mănâncă ulei și e cam mult!
Acum eu nu știu ce sa fac, sa-i fac motorul sau sa caut sa-i cumpăr altul!?
Aveți idee pe unde as găsi 1.6 sr 103 căluți!?
Mulțumesc anticipat!

22 Raspunsuri

Nu schimba motorul,,sunt semeringurile de la supape,in ttermeni populari ghiblele.Ce-ti spun este onor sotului,el este pasionat de masini,am avut 2 roomstere,acum avem o octavia 3 si o skoda rapid.Intrebare cat ulei consuma la mia de kilometri?

Daca cumperi un motor second ai certitundinea ca nu papa ulei.

In principiu...daca vrei sa nu mai manance nimic , il resegmentezi si ii schimbi semeringurile la supape. Daca cumperi alt motor , nu garanteaza nimeni ca e bun si ca nu consuma.

Nu te va ajuta nimic în afară de segmentare, nu te chinui degeaba cu diferite uleiuri. Am trecut prin așa ceva. După segmentare nu mai mănâncă ulei.

Incearca un 0w40 si vezi dupa daca mai consuma

Salut! Eu te sfatuiesc sa folosesti uleiul recomandat de producator pentru tipul de motor pe care il ai! E un motor destul de fiabil, incearca sa vezi ce are la un service de incredere! (Y) Bafta!

ia un motor sh care merge pe masina fara fum si omul care vinde stie ca nu iti va consuma ulei

Salut. Arată foarte bine băbuța. Am și una de aceeași culoare, 1,9, AXR, și am o problema la ștergătorul de pe spate. Am schimbat motorasul in Ianuarie, și acum am iar aceeași problema, nu vrea sa mai meargă. Are cineva cunoștința ce bubă are? Mulțumesc

Cam probleme ca tine am avut și eu, nu scotea fum, doar ca îl manca, foloseam Castrol 10w40,am refăcut motorul cap coada, și surpriza, tot manca, ce este drept mai puțin(nu știu dacă a făcut treaba buna sau nu mecanicul ) . Apoi am zis sa schimb uleiul, am folosit liqui molly 10w 40,dar s-a dus naiba chiuloasa după nici 1000 de km, și nu am apucat sa vad dacă îl mănâncă și pe acesta. Pana la urma am luat motorul cu totul(chiuloasa veche era rectificat deja de 2 ori). Habar nu am dacă este motorul bun, sau uleiul, merg doar pe liqui molly acum, și merg cu ea în toate modurile, și frumos și urat, am aproape de 5000 de km și nici gram nu a mâncat. Acum nici nu știi cum sa o dai, ori sa iei alt motor (dar nu știi ce prinzi ), ori sa sa îl faci pe al tău(daca ai mecanic bin😂. Succes oricum. Am uitat skoda 1, 1.6 bfq 2004.

Mecanicul ce zice? Dacă iei alt motor, in primul rând nu ai garanția că vei găsi unul mai bun ca al tău. In al doilea rând, este posibil să fie mereu ceva de reglat sau remediat ceva după transplant

La rece doar!

Îmi da cu fum alb la pornire, după nu mai am nici o treaba!

Dacă cumperi altul șansele să găsești unul bun sunt minime datorită vîrstei .Caută un mecanic bun și după ce îl desface faci comandă de piese.

Segmentare la al tău!!!

Încearcă castrol. 5w30

Același motor am și eu ii pun ulei ravenol 10w40 LLO și nu am nici o problema și are 330000 km

Salut..!! Prietene..,, Băbuțele " astea.. Sunt cele mai bune..!! Nu ai sa mai găsești asa ceva.. 😉😉Dacă papă ulei.. Încearcă un Dura Lube.. Înainte sa te atingi de motor.. 😉😉Multă baftă..!! Și eu am o bătrânică.. Doar ca e diesel(Alh)..😉😉😉

Mobile 1w40.10

Îi poți face o segmentare.te cost in jur de 2300 ron.am și o recomandare de mecanic in bucuresti

Ce fel de ulei ii pui

daca vrei sa mai tragi de ea, clar il faci pe al ei!

Adauga Raspuns